Romantische zomeravonden met de solar fakkel

Kun jij ook niet wachten op de eerste zwoele zomeravond? Een avond die geruisloos overgaat in de nacht en daarmee een zeer fijne verlenging is van een warme zomerdag. Een avond met een gezellige barbecue in de tuin, waarbij je vergeet dat het inmiddels donker is geworden. Of een ontspannen zit met al je vrienden in het park, waarbij het alleen maar om lachen, gieren, brullen en lekkere drankjes gaat. De avonden ook waarop je alleen maar aan vakantie wil denken, want dat is de plek waar je dit gevoel van herkent. Een vakantie naar de zon, dat zou toch lekker zijn? Je zou zo in de auto gaan zitten op weg naar Zuid-Europa. Of de volgende ochtend in het vliegtuig stappen, op weg naar een zonbestemming. Handdoek en zwembroek in je koffer en gaan!

FlinQ bereidt zich al voor op die zomerse momenten. Het voelt als ‘ons’ seizoen, vol gezelligheid, drankjes, feestjes en festivals. Ook de romantische zomeravonden zijn ons op het lijf geschreven. Met de nieuwe Solar Fakkel maken wij die avonden deze zomer nog unieker. Deze tuinfakkel geeft het licht dat je wil, creëert een zwoele sfeer, waardoor je de rest van de omgeving even helemaal vergeet.

Vakantie in eigen land: maak je huis en tuin gezellig

Een vakantie naar het buitenland kan heel leuk zijn, maar is altijd maar tijdelijk. Duurzamer is het om je huis en tuin tijdens de zomermaanden gezellig te maken. Daarmee heb je op iedere zomerdag en -avond plezier. Maak je thuis dus vakantieproof. Een van de belangrijkste elementen hierin is buitenverlichting. Dat gaat natuurlijk verder dan een leuk tuinpaaltje of een gezellige grondspot. Breid het arsenaal aan lampen op zonne-energie aan door vloerlampen, hanglampen, smartverlichting en tafellampen aan je tuin toe te voegen. Houd je niet in: aan licht mag het gewoonweg niet ontbreken. Vooral als je een veranda, pergola of overdekt terras hebt, kan je een decoratieve hanglamp of een tuinfakkel goed kwijt.

Een solar fakkel lamp geeft bijvoorbeeld snel het gevoel van het buitenland. Een lang kiezelpad door een mooie Italiaanse of Franse tuin, dat wordt vergezeld door een rij aan lichten.

Tip: Het is handig om nu alvast aan de slag te gaan met het pimpen van je tuin, want de lente is bij uitstek een goede periode om bijvoorbeeld je tuinplanten bij te snoeien. Meer daar over lees je op de talloze websites met tuintips – je hebt dan binnen no-time smalle tuin inspiratie. Schrik niet als je daar de fakkellamp voor buiten tegenkomt.

De tuintrends voor de tuininrichting: stoer tot de kleurrijke tuin

Net als bij de inrichting van een huiskamer geldt ook voor de tuin dat er heel veel verschillende opties zijn. Een van de nieuwste trends op het gebied van tuininrichting en tuintips is de Bohemian-stijl, ook wel boho genoemd. Die stijl wordt gekenmerkt door ontspanning en gezelligheid. Alles in de tuin doet mee, van tuinstoelen tot andere meubels en van de verlichting tot de planten. Het staat in het teken van relaxen, van een rustige sfeer. Je waant je op Ibiza. Ook de gebruikte natuurlijke materialen zoals bamboe dragen daar aan bij. Een beetje kleur mag niet ontbreken. En natuurlijk die hippe, ronde spiegel op de schutting. Nog even een schommelstoel en je gaat nooit meer weg uit de tuin. Ook voor de smalle tuin inspiratie ben je bij boho aan het juiste adres.

Maar ook de industriële tuintrend timmert al een tijdje aan de weg. Daarin is plek voor wat stoerdere attributen, die gemaakt zijn van ijzersterk materiaal – in ieder geval op het oog. In deze stijl past bijvoorbeeld goed een grot, groene barbecue. De industriële look straalt authenticiteit uit en het mag een beetje mannelijk zijn.

Met solar tuindecoratie kan je jouw tuin een stukje mooier en duurzamer maken. De tuinfakkel past goed bij een meer industriële stijl, maar vindt ook zijn weg in andere tuininrichtingen. Het is precies zo’n artikel waarvan je altijd al dacht dat het in je tuin stond.

Hoe maak je je tuin duurzaam gezellig?

Als je de inrichting van de grote attributen in je tuin compleet hebt en je weet waar je alles wil hebben staan, dan ben je nog niet klaar. Gezelligheid en sfeer zit hem in de kleine details die je toe gaat voegen. In de leuke, vernieuwde planten die een plekje krijgen achter de bank. In de duurzame kaarsen op de grote eettafel of salontafel. Een vaas erbij, wat pluimen en bloemen erin en je bent bijna klaar. Vergeet niet de magazines en leuke boeken nog buiten neer te leggen als het mooi weer is. Zo creëer je een huiskamergevoel, maar dan buiten.

Sfeerverlichting, zoals een solar fakkel lamp voor buiten, mag vervolgens natuurlijk niet ontbreken in de tuin. Het is de kers op de taart als er ’s avonds een boel leuke lichtjes in de tuin aangaan. Muziek erbij, lampen op zonne-energie aan en het feest kan beginnen. Je kunt daarbij kiezen voor een heleboel verschillende soorten verlichting: van een rij kleine peerlampjes, tot een grote bamboelamp, keuze is er simpelweg genoeg.

Hoe fijn is het als alles wat je in de tuin gebruikt ook duurzaam is? Als je het gevoel is dat een hoop artikelen van natuurlijke materialen zijn gemaakt. Neem bijvoorbeeld voor de bank een aantal (gebruikte) pallets. Vaak zijn deze overbodig bij bedrijven en willen ze die voor een paar euro wel aan je kwijt. Alles beter dan dat ze bij het grofvuil worden gezet. Voeg nog meer solar tuindecoratie toe en je bent lekker duurzaam bezig!

Hoe werkt solar verlichting?

Zie de zon als een grote energiebron. Met liefde stuurt het hemellichaam warmte en energie op de aarde af. Met de introductie van producten op zonne-energie zijn we die goed gaan gebruiken. Lampen op zonne-energie werkt eigenlijk heel eenvoudig. Je plaatst het zonnepaneel dat bij de tuinverlichting wordt geleverd ergens op een zonnige plek in de tuin. Dat paneel vangt via zonnecellen het zonlicht overdag op. In sommige gevallen zit het paneel ook op de lamp zelf bevestigd. De opgevangen stralen wordt middels een ingenieuze techniek omgezet naar elektrische energie en vervolgens opgeslagen in de oplaadbare batterij. In de avond, of als het donker wordt, is het apparaat in staat om deze energie te gebruiken en door te sturen naar de lamp om licht mee te geven. Stopcontacten en andere aansluitingen worden door solar tuindecoratie overbodig.

De meeste tuinverlichting artikelen hebben een bewegingsmelder lampen voor buiten. Dat betekent dat de lamp ook nog eens duurzaam omgaat met de energie die het nodig heeft. De lamp springt dan alleen aan als er beweging wordt herkend.

De solar fakkel lamp voor buiten laad je ook op via de zon. Ze zijn voorzien van een handige dag-nacht stand met aan- en uitfunctie. Die functie is intelligent: de lamp weet zelf wanneer het daglicht er voor zorgt dat de vlam niet meer zichtbaar is. Bij een volle accu gaat de solar fakkellamp vervolgens wel 20 uur mee.

Jouw tuindecoratie inspiratie online bij FlinQ

We hopen dat je inmiddels een beetje inspiratie hebt gevonden voor hoe je jouw tuin tot een gezellige stek omtovert deze zomer. Niets is zo gezellig als lekker lang tafelen in de tuin, als vrienden en familie graag bij je over de vloer komen omdat ze weten dat het een lange en leuke avond gaat worden. De tuindecoratie kan daar goed bij helpen. De details zijn er om precies de sfeer te creëren waar je naar op zoek bent. Een brede tuin of niet, ook voor smalle tuin inspiratie ben je bij FlinQ aan het juiste adres.

Duurzame solarlampen (en andere solar tuindecoratie) zijn een fijne aanwinst voor je tuin. Je hebt de verlichting in veel soorten en maten, maar de solar fakkel is een unit die eigenlijk niet mag ontbreken. Je kunt de twee fakkels uit de verpakking gebruiken via de grondspies en ze vervolgens in de aarde of het gras plaatsen. Je kunt de lampen ook loskoppelen van de onderzijde – dan heb je direct een gezellige tafellamp. Tot slot kun je de lamp nog gebruiken met het leuke hengsel aan de bovenzijde. Dan hang je de tuinfakkel makkelijk op een leuke plek in de tuin.

Het enige wat je nodig hebt voor de solarlampen is… de zon. Maar die kan deze zomer natuurlijk ook voor iets te veel warmte gaan zorgen. In huis bijvoorbeeld. FlinQ heeft naast de tuintips ook tips voor de verkoeling deze zomer. Lees hier alles over in ons blog Verkoeling in huis tijdens een hittegolf met de tips van FlinQ