Met draadloze oordoppen kun je spatvrij en ontspannen sporten
Je hebt ze inmiddels in honderden verschillende vormen en maten: draadloze oordoppen. Setjes met een nog net wat stijlvollere afwerking dan de concurrent, oordoppen met de nieuwste kwaliteit bass of earbuds die je volledig kunnen afsluiten van de wereld om je heen. Ben jij inmiddels he-le-maal de weg kwijt in je zoektocht naar een passende set? FlinQ zet graag de handigste tips voor het kopen van oordoppen voor je op een rij. Zo kom je uiteindelijk uit bij het fijnste stel oordoppen en ben je voor eens en voor altijd af van vervelende draden of oordopjes die steeds weer vroegtijdig je oren verlaten. Jij gunt jouw oren toch ook een prettig oordopjes?
Wat zijn de beste draadloze oordopjes om te kopen?
Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren uiteraard, maar het belangrijkste bij draadloze oordopjes bluetooth is toch wel dat oordoppen goed in je oren blijven zitten. Zeker als je gaat hardlopen of sporten moet je er zeker van zijn dat oortjes gewoon blijven zitten. De beste draadloze oordopjes voor het sporten zijn sport oordoppen. Deze draadloze oordoppen zijn erop gericht om ook goed te blijven zitten als je begint te zweten. Zo kun je je concentreren op de kilometers die voor je liggen. Kijk altijd of een setje draadloze oordoppen voorzien is van verschillende siliconen vormpjes. Die kun je makkelijk verwisselen, waardoor je de oortjes lekker passend kan maken voor jouw gehoorgang.
Wat is de batterijduur van draadloze sport oordoppen?
De beste draadloze oordopjes zijn extreem functioneel. Ze geven je precies het geluid wat je wil horen en bieden je zekerheid wanneer je die nodig hebt. Check daarom voor de zekerheid altijd even de batterijduur van een oordopsetje dat je wil kopen. Je wil natuurlijk niet dat ze er halverwege je favoriete nummer mee ophouden.
De evolutie van oordoppen met de welbekende walkman
Tegenwoordig zie je een mooi setje oordoppen bijna niet meer zitten in iemands oor. We zijn zo gewend geraakt aan een compacte en stijlvolle manier van muziek luisteren. Laten we even teruggaan in de tijd gaan, om te zien waar we vandaan komen. Draagbaar muziek met de walkman was vroeger luisteren in je eentje werd werkelijkheid door de introductie van de walkman. Het Japans bedrijf Sony lanceerde in 1979 het eerste apparaat waarbij je een cassette in een draagbare houder kon plaatsen. Die was met draden verbonden met een hoofdtelefoon, waarmee je de muziek kon horen. Een soort robotachtig uiterlijk – zouden we nu zeggen.
De komst van de mp3-speler en mp4-speler tot aan de iPod
Twintig jaar later was het tijd voor de eerste MP3-speler. Een veel compacter variant dan zijn voorganger, de cassette was verleden tijd. Nu kon je bestanden afspelen, die op de MP3 waren opgeslagen. Technologie ontwikkelde zich verder en de MP4 maakte zijn intrede, waar nu naast Mp3 ook video’s op worden konden afgespeeld worden. En ook de oortjes pasten zich ook aan de tijd aan, die leken al een stuk meer op de oordopjes die we vandaag de dag zien. Sinds de eeuwwisseling is het helemaal snel gegaan, vooral ook door de intrede van de smartphone. Een iPod was al snel overbodig, ook met je telefoon had je toegang tot al je favoriete nummers. De ontwikkeling van de oortjes en koptelefoons bleef niet achter. Esthetisch werd er al gauw ontdekt: hoe minder zichtbaar een oortje of koptelefoon, hoe mooier. Tot aan de earbuds die jij en ik nu iedere dag in hebben!
Is ruisonderdrukking hetzelfde als noise cancelling?
Soms wil je je gewoon even helemaal afsluiten van de wereld om je heen. Daar hebben de slimme koppen van de techniek iets voor bedacht. De ruis om je heen onderdrukken, oftewel noise cancelling. Dat is een techniek die omgevingsgeluid in de draadloze oordopjes of koptelefoons tegengaat. Zonder die onderdrukking komt op veel (drukke) plekken het geluid om je heen boven de muziek uit. Zonde van het nummer dat je op dat moment luistert en het gaat ten koste van je concentratie. Het is dus heel belangrijk om rust te creëren om je heen. Er is wel een verschil tussen actieve en passieve noise cancelling. Bij passieve geluidsonderdrukking wordt je oor dermate goed afgedicht dat er zo min mogelijk geluid naar binnen gaat. Dan doet de strakke behuizing zijn werk. Bij actieve noise cancelling doen de oren er alles aan om geluid wat toch binnenkomt te onderdrukken. De techniek die dat doet kennen we als ANC, iets dat steeds meer oordoppen bezitten.
Noise cancelling oordoppen voor het concentreren tijdens het werken
Geluidsdichte oordopjes zijn ideaal om mee te werken. Bellen met noise cancelling oordoppen gaat bijvoorbeeld heel makkelijk. Zo ben je op je drukke werkplek even helemaal op jezelf. Je sluit jezelf af van het gefluister of geroep om je heen, zonder dat je je laptop mee hoeft te nemen naar een rustige ruimte. Het is de manier om je te concentreren in stilte. Je collega’s zullen zich afvragen waarom het je zo goed lukt in een drukke ruimte alsnog al je taken op tijd voldaan te hebben; jij weet het geheim. Focussen op je werk in een rustige omgeving zal nooit meer hetzelfde fijn voor je zijn!
Zijn draadloze oordoppen geschikt voor het hardlopen?
Tijdens het hardlopen heb je oordopjes nodig die goed tegen water kunnen. Als je je goed inspant ga je zweten en dan wil je niet dat de oortjes uit je oren glijden. En, in Nederland wil het nog wel eens regenen. Met de juiste oordoppen hoef je niet bang te zijn voor een onvervalste bui tijdens het sporten. Het is tijdens het bewegen helemaal fijn als je in ear oordoppen hebt. Dus geen oortjes die op je oor liggen, maar juist degene die in je gehoorgang blijven hangen. Je wil je vooral concentreren op je sport, oordoppen zijn maar een klein onderdeel.
Koop online je draadloze oordoppen met noise cancelling bij FlinQ
Genoeg algemene informatie over draadloze doppen en noise cancelling earplugs. We snappen dat je na deze uiteenzetting volledig overtuigd bent van het feit dat je oordoppen met ruisonderdrukking wilt aanschaffen. Daar hebben we al een klein beetje op voorgesorteerd. FlinQ bied je namelijk een fijne set draadloze oordoppen met noise cancelling aan. Kies uit de zwarte oordoppen of witte variant, de kwaliteit blijft hetzelfde. Speel je favoriete nummers af tijdens het hardlopen of als je je volledig op je werk concentreert. Deze earbuds komen tijdens het wandelen of werken altijd van pas!