De slimme producten van FlinQ gebruik je met de FlinQ app
Stel je deze droom voor: het is een koude zondagochtend, je pakt je smartphone onder het deken bij om een Whatsapp-bericht van de zaterdagnacht te beantwoorden. Ondertussen wil je eigenlijk het licht in de woonkamer iets minder fel zetten. Hup, Whatsapp sluit je af en je opent de applicatie waarmee je jouw handige slimme lampen bedient. De woonkamer voelt koud aan, dus de paneelverwarmer die je laatst hebt aangeschaft mag wel even aan. Een druk op een knop in dezelfde applicatie en je voelt de warmte al, heerlijk! Als je naar buiten kijkt is het nog donker, dus de slinger met die twintig leuke ledlampen mag zijn licht ook laten schijnen – ook die activeer je in dezelfde app genaamd: FlinQ app.
Bedien al jouw slimme apparaten in huis met de FlinQ app
FlinQ heeft een verrassing; dit hoeft geen droom meer te zijn. In één applicatie op je telefoon. Wil je de lampen iets feller? Wil je dat je airco iets meer koele lucht geeft? Checken wie er voor je deur staat met een pakketje? Van een leuke lichtslinger die je gezellig aan wil hebben in de avond, tot de paneelverwarmer die je huis in de winter lekker warm houdt? Dit stukje technologie biedt is gratis te gebruiken; je kunt net zoveel apparaten toevoegen als je wil.
Hoe gebruik je de FlinQ app?
Deze slimme applicatie werkt eigenlijk net zo gemakkelijk als iedere andere applicatie op je smartphone device. Het platform werkt zowel op iOS als Android, dus met een iPhone of Samsung zit je altijd goed. Wil je de applicatie installeren, dan ga je naar de App Store of Google Playstore. Een app downloaden in de Playstore is altijd de makkelijkste weg. Je zoekt naar FlinQ en de applicatie die je nodig hebt verschijnt bovenaan. Vervolgens is het, hup, app downloaden zoals je dat gewend bent. Je maakt makkelijk en snel een profiel aan, waarmee je altijd kan inloggen. Nu ben je klaar om jouw huishouden een stuk slimmer te maken!
Slimme apparaten verbinden met de FlinQ app
Als je deze smart app eenmaal op je telefoon hebt staan, dan ben je klaar om producten toe te voegen. In iedere handleiding van de smart producten die je bij FlinQ hebt gekocht, staat vermeld hoe je eenvoudig je apparaten koppelt aan deze app, op je smartphone. In de app zelf staan de producten per categorie onderverdeeld, zoals huishoudelijke apparaten en de categorie deurbellen waar je natuurlijk de slimme videodeurbel van FlinQ onder vindt.
De handleiding voor het besturen van de apparaten
Uiteraard wil je weten waar je alle slimme apparaten terugvindt. Lees de handleiding daarom zorgvuldig door! Vervolgens installeer je eerst zelf het apparaat op de analoge wijze. Je zorgt ervoor dat het online komt, waarna je alleen nog de stappen hoeft te zetten om de connectie te leggen met je smartphone. Vanaf dat moment blijft het apparaat bewaard in jouw profiel binnen FlinQ. Je klikt het apparaat aan als je een wijziging wilt toevoegen, of het simpelweg wilt bedienen. Die koppeling is altijd beschikbaar. Je hebt op ieder moment van verbinding controle over jouw slimme apparaten.
Het verschil tussen domotica en smart applicatie
Voor wie het verschil tussen Domotica en de smart home applicaties niet kent, leggen we het nog een keertje uit: Domotica staat vooral voor het makkelijk bedienen van verschillende apparatuur in en rond je huis. Smart home gaat eigenlijk een stukje verder. Bij Domotica spreek je over het aan- en uitzetten van veel producten in je huis door middel van een app of een afstandsbediening. Voorbeelden van producten zijn de verwarmingselementen, zonwering of ventilatie. Maar bij een keuze voor smart home kun je veel meer. Dan kun je de lampen niet alleen uitzetten, maar ook aanpassen op kleur of felheid. Smart Home apparaten zijn vaak voorzien van een intelligente factor. Ze hebben jou eigenlijk niet meer nodig, maar weten wanneer ze aan- en uitgaan. Dit krijg je bijvoorbeeld voor elkaar door je apparaten naar je eigen wensen in te stellen. Zo passen je huishoudelijke apparaten zich aan op je voorkeuren en creëer je een Smart Home, waarin jij steeds minder hoeft te doen. Ideaal, toch?
FlinQ veel geld besparen in je huishouden met FlinQ applicatie
De meeste apparaten in je huis worden aangedreven door elektriciteit. Hiervoor betaal je iedere maand een bedrag. Dat loopt op naar mate je meer elektriciteit gebruikt, uiteraard. Elektriciteit is een vorm van energie van bewegende elektronen. Die bewegende deeltjes hebben allemaal een (kleine) elektrische lading. Als deeltjes zich verplaatsen, dan komt er energie vrij en die energie noemen we elektriciteit. De stroom die je nodig hebt om het licht aan te zetten wordt doorgaans opgewekt in centrales en vervolgens vervoert via hoogspanningskabels. Er zijn apparaten die heel veel energie nodig hebben, zoals een elektrische boiler of een groot televisiescherm. De energie die zijn verbruiken wordt uitgedrukt in kWh, kilowatt per uur. Met een losse energiemeter kun je het verbruik meten.
Hoe werkt een schakelaar?
Elektriciteit gaat altijd in een stroomkring rond, een gesloten kring. Daarin zitten dan de lamp die je aan wil hebben en de schakelaar die de lamp aan moet zetten bijvoorbeeld. Zolang de stroomkring gesloten is, staat de lamp aan. Maar zet je met de schakelaar de stroomkring open, dan gaat het licht uit. Door de kring op gezette tijden te doorbreken – en het licht of een ander apparaat uit te zetten – kun je veel energie besparen. Een slimme applicatie kan je erbij helpen om de stroomkring te openen als dat nodig is.
Krijg grip op je energierekening met deze smart device
We weten nu dat een slimme app als de FlinQ app, jou een hoop fysieke energie kan besparen. Je hoeft niet meer naar je apparaten toe te lopen om deze aan en uit te doen. Ook dit draagt bij aan je thuiscomfort. Maar wat nou, als het ook nog in je portemonnee een voordeel oplevert. Je bespaart tegenwoordig flink veel geld terwijl je ontspannen televisiekijkt. Het scheelt namelijk een hoop energie als je apparaten alleen aanstaan als dat nodig is.
De winst zit op twee vlakken
Je betaalt alleen voor de energie die nodig is in je huishouden en kan het geld wat je daarmee overhoudt aan andere dingen besteden. De vaste lasten wil je omlaag krijgen en geld besparen, puur door wat slimmer te zijn in je huis, dat is fijn. Krijg weer grip op je energierekening. Maar als ieder huishouden efficiënter omgaat met elektriciteit, betekent dat ook dat er in totaal minder energie hoeft te worden opgewekt. Een win-winsituatie, daar houden wij bij FlinQ van. Bij FlinQ zijn we ons bewust van wat er allemaal mogelijk is op het gebied van duurzaamheid. Daarom gebruiken wij op kantoor zoveel mogelijk slimme apparatuur.
Download Google Home & Amazon Alexa
Naast de app voor bediening van je slimme apparaten in huis, zijn er natuurlijk ook de handige apps als Google Home & Amazon Alexa waarmee je met je stem al je huishoudelijke apparaten kan aansturen. Download deze in de App Store of Playstore als je gebruik wilt maken van een dergelijke functie. Steeds meer producten worden ontworpen om te kunnen spreken met Google Home. Zo kunnen apparaten ook met elkaar communiceren en kun je scenario’s in huis automatiseren. Een appontwikkelaar probeert hierin mee te gaan door applicaties te ontwikkelen die ook samen kunnen werken met Google Home en Amazon Alexa op de telefoon. Je vindt online snel een lijst met apps waar dat voor geldt.
De smart producten bedienen van FlinQ
Wij kunnen ons voorstellen dat je na al deze informatie boordevol energie zit om te beginnen met je huis slimmer maken. FlinQ helpt je hier graag bij. Met deze app bedien je alle smart producten in je huis makkelijk en snel. Natuurlijk kun je er altijd voor kiezen om de apparaten in te stellen op de manier zoals je vroeger gewend was. Maar je komt er al snel achter dat het eigenlijk veel handiger is om dat via je telefoon te doen, want die heb je toch al bij de hand. Bespaar jezelf energie en kosten door over te gaan op smart, de enige slimme keuze! Geld besparen, doe je met FlinQ. Koel lucht in huis en bespaar tegelijkertijd op je energierekening met de slimme producten van FlinQ!